Осъществената мечта на фенката - така Петя описва щастието на бъде съпруга на актьора Деян Ангелов. Как обаче се случва тази връзка и как се избира подходящ момент за предложение за брак - ще научим от тях в рубриката ни "Менделсон".

Снимка: bTV

Деян Ангелов е от любимите актьори в Народния театър. Играе в спектакли като "Хъшове", "Калигула", "Дон Жуан", "Животът е прекрасен", "Хамлет". Обикновено името му се свързва с това на близнака му - Дарин Ангелов. Обаче преди 10 години той завинаги свързва името си с любовта на живота си - Петя. Причината да се срещнат е общата им любов към театъра.

Снимка: bTV

„Всъщност ние се срещаме четири години преди да пламне искрата. Моят баща е артист. Аз не съм от София и винаги идвахме на театър тук. И неговите колеги ни канеха на театри, такива, които много си заслужаваха. И един такъв беше "Хъшове". Гледахме много развълнувани, аз крещях "Да живее България", докато изчакаме колегите на татко на служебния вход на Народния. И те ни поканиха всички млади лъвове. И всъщност се озовахме в едно заведение на „Раковска“. И тогава Дарин беше вътре. Аз бях страшно развълнувана. Въобще реплики, повтаряхме целия сюжет, обсъждахме със Сашо, беше голяма емоция самото преживяване. С Рени Врангова, Чочо вика "Да живее България". Имаше много заряд, пето-шесто представление след премиера. И тогава той влезе с едно кожено яке, с една дълга коса. Страшно красив, аз бях в ступор. Размениха си някакви ключове с Дарин, каза нещо стоун фейс, без много емоция. Дарко по-чикири микири по забавленията. И си тръгна, разбира се и аз си тръгнах от София. Завърших бакалавър и след четири години идвам да уча магистратура в София и работя като асистент-пр в един офис и те са поканени като млади лица, артисти на гребена на вълната, са поканени за една кампания.  И аз бях, като влязоха те в офиса, с една разтреперана физиономия. Това са тези, близнаците. И те всички "Чакай, успокой се, дишай, пий вода". "Кафе аз ще им занеса", те влязоха в на шефа ми стаята. Аз с треперещи ръце, както и сега съм развълнувана, като го говоря, влязох и му подавам кафе и той казва "Спокойно, аз ще го взема". Общо взето съм сбъдната мечта на фенката“, споделя Петя.

„Идвайки при мен да оправим някакви документи, аз си спомням как беше облечена. До такъв детайл. Имаше един страхотен панталон, който… Доста официално, с една риза, много красива! С едно коланче. Страхотна! Много мой момент. Спомням си в БТА, вече имахме една-две-три срещи и ти наистина се беше разтреперила. Тогава отидох и й купих шоколад и тя съвсем още повече се разтрепери. Аз да успокоя нещата, тя съвсем“, спомня си Деян,

Снимка: bTV

„Аз имах страхотно вълнение в негово присъствие, наистина. Все бяхме забравили нещо. Той ми се обажда вечер към 9-10 да ми каже, тук едни документи да ти донеса. После аз се качвах в колата и правехме едни дълги три-четири часови обиколки на София, говорейки си за какво ли не“, обясни Петя.

„От моя гледна точка, в този проект, в който и двамата участвахме, си спомням как я забелязах за първи път и беше много мило. Това да си познаеш човека при мене сработи. Да видиш някого и да кажеш: "Да, да, това е моят човек". Да го усетиш веднага, да го усетиш“, казва Деян.

Снимка: bTV

На петия месец – предложение за брак, а на десетия – бременност, така влюбените дори не помнят периода си на гаджета:

„Опознаваме се сега, след като децата порастват, ние вече имаме повече свободно време. Тя ми разказва неща за преди мен, между другото е готина формула. Препоръчвам я“, казва Деян.

Снимка: bTV

Деян и Петя имат две деца - Диман и Ален. Които вече се явяват като татко на сцената.

Ходят често на театър, нямат много избор. Изгледали са целия афиш на Народния, докато татко им играе. Големият играе във „Вишнева градина“ на Коко Азарян „Народен театър“. В "Хъшове" и двамата участват. Ален игра в един филм на Петринел Гочев, който ще излиза, български "Кораб потъва", изигра главната роля. А пък Диман скоро снима във филма "Hitman's wife bodyguard". Режисьорът много беше доволен от него. Даже отиде при него и каза: "Аз искам да си направя снимка с това момче, защото то със сигурност ще стане изключителен актьор, аз искам да имам снимка с него!". Неговата роля беше, играеше младия Райън Рейнолдс. Може да е бъдещият Райън Рейнолдс тук…Момчетата имат пълна воля, пълна свобода.
“, обясни Петя.

Преди няколко години обаче Деян изживява тежък период.

„Тя е човекът, който ме извади от този период. Бях в абсолютна безизходица. Тя беше до мен през цялото време. Щастлив съм, щастлив съм, че такъв човек е до мен. До нас застана и много верен човек, д-р Георги Антонов, на когото много му благодаря за това да си отворя своя мироглед. Тъй нареченото бърн-аут. Нормалните за днешното поколение панически атаки, с които не знаем какво да правим с тях, откъде идват, защо идват, какво правят“, казва Деян.

Снимка: bTV

„Съвсем в началото много подценявах проблема. Реших, че просто е преуморен. Той, Додо, освен актьорската професия, се развива много сериозно и в други неща. Той е изключителен сръчко“, спомня си Петя.

„Занимавах се със строителство“, обясни Додо.

„И всъщност съчетаваше много неща. Сам и не съвсем сам, нагърбваше се с много отговорност, която считаше за своя и не делеше с никого, въпреки подадената му ръка. Пикът беше, когато припадна на една представление на "Хъшове" и Дарин го прибра до вкъщи. А когато Дарин се появи с Додо на вратата по нощите, си е малко странно“, обясни Петя.

С малко помощ, вяра и любов преодоляват проблема. А оттогава може би и още по-силна е връзката им.