Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски ме потърси вчера следобед по телефона, сподели в предаването „Тази събота и неделя“ Мариан Колев – собственик на веригата „Хиполенд“. Той обясни, че министърът спокойно и коректно споделил, че е изненадан и ядосан, от това, което се случва.

„Поинтересува се за сина ми, за това, което се случва. Той беше сърдит, че нещо става без неговото знание“, сподели още бизнесменът.

Икономическа полиция, Главна дирекция „Надзор на пазара“ и данъчните провериха под надзора на прокуратурата във веригата за детски играчки „Хиполенд“ в петък. Те влязоха в магазините на фирмата ден след като изпълнителният директор Мариан Колев се оплака, че 17-годишния му син е бил напръскан от упор газ на протеста на 2 септември.

„Една такава акция ме тревожи, нещо, ако минава през главата на министъра, кой натиска копчето, кой казва „да", отбеляза още Мариан Колев.

„Всички тези институции са длъжни да правят проверки. Изненадата е, че едновременно три различни инстанции дойдоха на проверка и това съвпадна с някакво изявление, което съм дал във Фейсбук страницата на фирмата ни. Някой път случайностите са прекалено случайни“ , каза още той.

„Дали сме некоректни или не могат да кажат нашите клиенти, партньори, доставчици. С някои от тях сме от 15 години заедно“, посочи бизнесменът. По думите му, реакцията на подкрепа, доказа какъв е имиджът им в обществото.

„Не ми харесва изобщо средата, не ми харесва, че децата ни не желаят да остават в България“, така Мариан Колев обясни защо участва в протестите. Той беше категоричен, че не познава Делян Пеевски и Ахмед Доган.