Шеф-готвач Антонио Башур е един от най-иновативните и креативни сладкари в света.

През 2019 г. списание Esquire го обявява за най-добър сладкар в Съединените щати. А през 2022 г. е обявен за най-добър сладкар в света от престижната фондация Best Chefs Foundation, водеща световна платформа за кулинарни награди.

Антонио обикаля света, преподавайки сладкарство и участвайки в съвместни вечери с някои от най-добрите готвачи.

Управлява четири пекарни и ресторанти в Маями, автор е на няколко книги.

С впечатляващата си кариера, един от най-добрите сладкари в света идва в България, за да ни потопи в магията на модерното сладкарство - част от годишната програма на Биоресткъп 2024.

Снимка: bTV

Антонио Башур разказва, че майка му е неговото вдъхновение той да започне да се занимава със сладкарство.

 

"Ние сме седем братя и майка ми трябваше всяка вечер да готви големи количества храна. Но, въпреки това, всяка вечер тя правеше някакъв десерт. И всяка вечер беше различен. Седем дни в седмицата – седем десерта. И аз обожавах това", споделя готвачът.

"Исках да се науча как да правя такива десерти. Майка ми започна да ме учи, когато бях на 13 години. Родителите ми купиха сладкарница точно до дома ми и прекарвах цялото си свободно време с шеф-готвача там – сутрин, преди училище", допълни той.

Така започнала страстта:

"След това завърших училище за готварство, станах шеф, започнах да работя в ресторанти, в хотели. След това започнах да печеля награди за най-добър сладкар. И започнах да обикалям света и да вдъхновявам хората да правят по-добри десерти", разказва още шеф Башур.

Целия разговор вижте във видеото.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK