В рубриката „Менделсон” разказваме една любовна история от Ню Йорк и Маями до София. Тя е за невероятния живот на българския Елвис Пресли и съпругата му.

Той е избрал страната на неограничените възможности, за да сбъдне музикалните си мечти, а тя е още студентка и търси нов път на развитие. Запознават се под светлините на нюйоркските прожектори, но той трябва да се пребори за нея. Битката е спечелена и на третия ден заживяват заедно, а след шест месеца има и сватба. А Елвис Пресли има пръст в това.

„Той дойде да пее, а аз бях там на работа и се запознахме. Няколко вечери поред бяхме постоянно заедно”, спомня си Мариела.

„Аз я свалях един вид. Бутах по-тлъсти бакшиши, но слава Богу не е човек, който кълве на материални неща и точно това ми хареса. Много свеж и готин човек,  пълен с енергия и усмихнат и това ме спечели. Няма да забравя какви танци хвърляше, направо всички гледахме с отворена уста и до ден днешен е голяма танцьорка”, каза и Цветелин.

Снимка: btvnovinite.bg

Грабва Мариела с чувството си за хумор. „Харесахме се, много си допаднахме още от самото начало и наистина ми хареса чувството му за хумор и това, че ме кара да се смея. Той ми остави едно съобщение на телефона с покана за среща”, разказа тя.

Видели се на „Тайм скуеър”. „Той ме заведе в един ресторант с панорама на целия нощен Ню Йорк, в който свирят смут джаз, пихме коктейли, говорихме си, слушахме жива джаз музика, която е страхотно въздействаща и от там слязохме и се озовахме в една пицария и решихме, че ще ядем пици. След като се нахранихме, беше вече към 1 ч., излязохме навън от пицарията и срещу мен видях Мартин Скорсезе с една камера точно срещу мен. Целият участък беше заграден и снимаха един филм с Никълъс Кейдж”, заяви Мариела.

„Аз доста добре изглеждах като за първа среща – млада, слабичка, русичка, с тенче. Започнаха да ме закачат от екипа отвсякъде и той реши, че аз ще правя кариера в Холивуд, и каза: „О, аз с каква мацка съм излязъл тази вечер, виж как всички ти обръщат внимание”, допълни тя.

„Бях по-скоро благороден, въпреки че исках да бъде с мен. Това ти е огромен шанс, щом те харесват. Все пак ни е първа среща, ще го прежаля някак си, поне ще имам после холивудска звезда приятел”, шегува се Цветелин.

След звездната първа среща тя решава да остане в Америка и заживяват заедно.

Снимка: btvnovinite.bg


„Живеех в една много хубава къща и той още от втория ден се премести при мен и всъщност заживяхме от първия ден заедно”, разкри Мариела.

Шест месеца по-късно – на 21 март 1999 г., решават да се оженят.

„Нямаше такива падания на колена, даже пръстен не съм ѝ предлагал. Просто се взехме, харесахме се”, призна Цецо.

В Ню Йорк Цецо има безброй участия. А талантът и активната му позиция достигат и до тогавашния президент Бил Клинтън, от когото получава поздравително писмо.

„Аз му подарих първия си албум, който се казваше „Спомен за Елвис”, имайки предвид, че той е голям фен на Елвис и на предизборната си кампания на саксофона си беше свирил един мотив от Елвис Парче. Също така беше назрял този скандал с Моника Люински и аз исках да организирам цялата българска общност, да направим  подписка в негова защита и му изпратих това писмо с подписката и едно писмо, в което му казах, че цял живот съм работил за българо-американските културни взаимоотношения. След около 2 седмици получих от Белия дом поздравително писмо”, каза Цветелин.

Няколко години по-късно се местят в Маями, а животът там е още по-бляскав от този в Ню Йорк.

Мариела става неразделна част както от звездните моменти на Цецо, така и от трудните – вече 20 години.

„Да живееш с артист и да споделяш живота му, не е леко в абсолютно никакъв случай. Ние вървим по един път, който споделяме. Аз винаги съм стояла зад него и откакто дойдохме в България, се грижа изцяло за неговата кариера, станах и негов пиар, и мениджър, писах текстове за песните, пътувах по участия. Ние работим двамата заедно, откакто го познаваме и се принудих да се развия в тази сфера и да стоя зад него. Това е причината да сме заедно толкова много години”, призна Мариела.

„Аз искам да ѝ благодаря и затова винаги ще я обичам, защото беше с мен и в най-трудните, и в най-хубавите ни моменти”, каза мъжът до нея.

До този момент животът им преминава в участия в цял свят. Щастливи са от пъстрото и споделено ежедневие, но но нещо липсва, за да има пълно щастие. Връщат се в България и не след дълго най-съкровеното им желание се сбъдва.

„Дъщеричката ни е много чакана. Тя сигурно може би 10 години се занимаваме да имаме дете, защото по естествен начин не се случи. В съзнателния ни живот беше една огромна част – да ходим да болници, по доктори и да се занимаваме с това да имаме дете. Усмихна ни се това щастие и, макар и късно, на бял свят дойде нашата дъщеря Виктория през 2012 г. След това имахме опити и да имаме и други деца, но не се получи”, сподели Мариела.

„Ние просто оставяхме нещата да се случат. Действахме и бяхме на мнението да правим каквото трябва, пък да става каквото ще. Разбира се, много ни се искаше да стане, но  не бяхме така вманиачени, че да се побъркаме по идеята”, допълни Цецо.

Малката Виктория умее да пее, пътува навсякъде с тях и може би като порасне, ще я видим също на червения килим като успяла българка.