Милен Цветков беше впечатляващ още от първия миг. Той беше един страхотен, нахакан хлапак и загубата му е безспорна, сподели Любен Дилов–син.

За „Тази събота“ той коментира, че първоначално не е вярвал за смъртта на журналиста и е мислел, че е фалшива новина.

„Беше голям шок. Не искам да сме много тъжни, защото на цялата вселенска тъга, която тегне в момента, ако той имаше шанс да я представи като журналист – щеше да потърси неща отвъд престъпленията и накзанията, отвъд очевидностите“, подчерта писателят.

Той разказа, че Милен Цветков е бил иноватор в българската журналистика. По думите на Дилов той е основоположник на сутрешните блокове у нас.

Снимка: btvnovinite.bg

„Милен вкара в тях живото общуване със зрителите, което се превърна в негова запазена марка. Той се появи и даде възможност на всяка социално-активна баба и на всеки горещ почитател на световния заговор да има своите 5 минути телевизионна слава“, разказа Дилов.

Според него след това са се появили телевизии, които и до днес продължават да се занимават именно с това.

Снимка: btvnovinite.bg

Дилов изтъкна, че журналистът винаги е бил провокативен и е „застрелвал“ своите събеседници с теза, която най-малко очакват. Според него това е давало възможност на интервюирания да изкаже по най-добрия начин своите гледни точки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!