Той нарича себе си „раздавач на надежда“. Благодарение на него стотици жени са сбъднали мечтата си за бебе. В деня на свети Мина ви срещаме с човека, който носи живот и надежда в безнадеждни времена.

В поредицата „Личностите“ с Кристина Газиева д-р Георги Стаменов разказва за пътя към истината и живота.

Д-р Стаменов е основател на болница „Надежда” и водещ експерт в репродуктивната медицина у нас. Той е междуанродно признат специалист по минимално инвазивна гинекологична хирургия. Има дългогодишен опит в областта на асистираната репродукция и репродуктивна хирургия.

Заедно с екипа си разработва и въвежда иновативни практики в кличничната работа, представяни и цитирани на световни научни форуми, както и в престижни медицински издания.

„В моята професия има толкова много сълзи – мои сълзи, сълзи на пациентите. Просто не може да си представите колко много сълзи има, колко много мъка… колко пъти знаеш, че си направил всичко възможно и не се е получило. Тогава ти остава да яхнеш едно колело и да подкараш като бесен по улиците – да те духа вятъра и да си гълташ сълзите“, споделя лекарят за трудните моменти в работата.

Благодарение на него стотици жени са сбъднали мечтата си да станат майки.

„Нашата професия се работи или със сърце, или въобще не се работи“, категоричен е докторът.

Какво още каза пред Кристина Газиева д-р Георги Стаменов – гледайте във видеото!