В рамките на кампанията за президентските и парламентарните избори в предаването „Тази събота“ ще видите лични интервюта с част от кандидатите за депутати и за вицепрезидент.

Мая Манолова, съпредседател на „Изправи се БГ! Ние идваме!“,  е водач на листите на коалицията в Пазарджик и 23 МИР в София. Тя гостува със своята приятелка Полина Велчева, която води листата на „Демократична България“ в Шумен.

Манолова е с нова прическа и нов цвят на косата.

„На старта на предизборната кампания трябва да е ясно и на мутрите и на мафиотите, че не съм блондинка, че не съм руса… ще го усетят и в тази кампания“, обясни съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Екипът ѝ също е настоявал да има промяна, но тя не била склонна да променя нищо друго – нито  каузите, нито начинът, по който работи.

Манолова се е запознала с Полина Велчева в Народното събрание по време на протестите на медицинските сестри, които се барикадираха в сградата на парламента през март 2020 г.

„Бих казала за Мая Манолова, че тя е човекът, който не спи. Има толкова много енергия, ходи на толкова много неща. Имало е случаи, когато ми звъни в 4 ч. сутринта“, казва Полина Велчева.

„Това, че сме кандидати от различни политически формации показва близостта на формациите на протеста. На протеста бяхме едно, след това лидерите на партиите не успяха да са едно“, коментира Манолова.

Гледайте повече във видеото!