Точно след една седмица на този ден ще се отдадем на размисъл.

За да улесни вашия избор „Тази събота и неделя“ продължава да ви представя кандидат-депутати от листите на партиите и коалициите в лични интервюта.

Целта е да ги видите в семейна светлина, отвъд политическите програми и партийното говорене. По регламент пред вас застават представители на първите осем партии и коалиции според изследването на „Алфа рисърч“, проведено между 26 февруари и 1 март сред 1013 пълнолетни граждани по метода на прякото интервю и финансирано от Агенцията и bTV.

Гост в студиото беше Явор Божанков, който е водач на листата на БСП във Велико Търново. Той гостува със съпругата си симона и по-големият им син Румен.

Още като дете Божанков решава, че иска да е юрист. Един от хората, които са му повлияли най-много през студентството е Кристиан Таков. „Той направи юрист от мен. Отвори ми истински очите за правото. Той ме промени и като човек“, казва Божанков.

Според него Таков е доказателство, че един учител може да промени България много повече от който и да било политик.

„Когато спра да се занимавам с политика, бих се обърнал отново към правото“, казва Божанков.

Той е кандидат от гражданската квота на БСП, като вече има един мандат като депутат зад гърба си. „Показал съм, че споделям политиките на БСП“, казва той.

Със съпругата си Симона се познават още от гимназията. По-късно, като студенти, се събират и на много млада възраст се ражда първото им дете – Румен.

„Аз отидох в Англия при нея, защото си дадох сметка, че ако прекъсне образованието си после много трудно ще се върне в средата. Докато тя учеше, аз бутах количка“, разказва Явор Божанков.

Повече вижте във видеото.