Тръмп или Байдън ще влезе в Белия дом? Това ще решат американците, а част от тях вече са наясно с избори си. Екип на bTV разговаря с двама американци и провери какви са предизборните им настроения.

Всеки път, когато бурните ветрове, идващи от езерото Мичиган, свалят знамето пред къщата на пожарникаря Грег Кенели, той го вдига.

„Това знаме символизира свободата за мен, разбира се и за много американци“, казва той.

И ако определени щати все още има хора, които се колебаят кого да изберат в наближаващите президентски избори, Грег вече е решил.

„Ще гласувам за президента Тръмп, защото той свърши прекрасна работа и е консерватор като мен. За съжаление COVID кризата изправи икономиките по света пред много трудности. Но преди това Тръмп свърши чудесна работа, като извади страната ни от рецесията“, смята мъжът.

Грег е на мнение, че над Америка е надвиснала опасност и само Доналд Тръмп може да я спре.

„Тръмп застава за обикновените хора. За съжаление обаче вярвам, че зад гърба му Демократическата партия се е превърнала в едно опасно нещо от социализъм, което вярвам ще доведе неминуемо до комунистическо управление“, казва Грег.

От другата страна на езерото живее професорът по философия Марк Рокуел. Казва, че плаването сред водите на Мичиган обикновено му носи спокойствие, но  не и сега, когато остават все по-малко дни до президентските избори. Д-р Рокуел подкрепя кандидата на демократите Джо Байдън.

„Нека приемем, че той е по-доброто решение от възможностите, които са ни представени. Така че той е много по-добрият избор“, смята той.

Д-р Рокуел казва, че е разочарован от действията на сегашния президент.

„Това беше катастрофално управление. Имаше погазване на много демократични институции или че поне те бяха подложени на голям натиск. Ние не вървим в правилната посока. Мисля, че Доналд Тръмп е демагог и като се има предвид какво е демагог по дефиниция, мисля, че не е добро за демокрацията“, казва д-р Рокуел.

Според него отричането на климатичните промени от президента на страната му е опасно, а намаляването на данъците на богатите се е отразило с увеличаването им за средната класа. 

„Нека кажа така – аз плащам повече данъци при Тръмп. Много повече данъци. Така че не мисля, че нещата ще се подобрят“, допълва той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!