Румен Радев, учител по физическо в училището "Константин Константинов " в Сливен. Това не е шокираща новина, а самата истина. Само че става въпрос за съименник на президента, а не за държавния глава.

Вече година и половина 26-годишният Румен Радев е учител по физическо. 

Когато кажете на някой, че се казвате Румен Радев има ли шок в първия момент?

Има малко смут, така с поглеждане, почват да се чудят имаме ли нещо общо, нямаме ли, но това е нормално.

Имате ли нещо общо?

Не.

На кого сте кръстен?

На дядо ми, който се казва Румен. Даже и трите му имена съм взел- Румен Димитров Радев.

Когато се представяте пред някого прави ли им впечатление, че се казвате по този начин?

Да, абсолютно винаги, абсолютно винаги. Може би няма път, в който да не се представя някъде и някой да се засмее, да се пошегува, ама свикнах вече.

Какво се чува като се представите?

Ами, понякога засмиват се хората, става им интересно, започват да се чудят имаме ли нещо общо, нямаме ли и това е нормално, като чуеш името на президента и си представяш първо него.

Като се обадите по телефона и кажете на някой Румен Радев се обажда, има ли стрес?
Редовно като си поръчвам храна понякога и пак по същия начин и започват да се подсмихват по телефона.

По-бързо ли идва поръчката с храната?

Не, не идва по-бързо, за съжаление.

Животът на 26-годишния Румен Радев се обръща, когато обещаващата спортна кариера на джудист приключва заради контузия и той трябва да намери бъдеще другаде.

„Тренирах, прибирах се вкъщи, пак тренирах, пак се прибирах вкъщи, смисъл това беше моя живот- на състезание, на лагер и когато се случи нещо такова, човек изпада в някаква такава дупка, общо взето психическа, защото се чувствах сякаш съм останал на улицата, нищо не мога да правя. Тогава дойде предложението ми за моделство“, разказа той.

Така Румен Радев тръгва от Сливен за Милано. А агент привлича Радев за модно ревю на Версаче през 2020 г.

Въпреки че сега Румен Радев е търсен модел, когато идва COVID-19 през 2020 г. работата спира. Така се връща в родния Сливен и става учител по физическо в СУ "Константин Константинов".  

Румен Радев казва, че е много трудно да бъдеш приятел с учениците, които учиш на дисциплина. Младият учител по физическо признава, че не следи изкъсо изявите на президента Румен Радев.