57-годишният Дочо Моневски от село Орешак стана известен заради своята прилика с президента Румен Радев. Мнозина объркаха негова снимка като ловец в социалните мрежи и помислиха, че на изображението е президентът. Двойникът на държавния глава се съгласи да даде интервю само за bTV.

Снимка: btvnovinite.bg

„Известно време, след като беше избран президентът, хората почнаха да се спират и да се заглеждат. Даже питаха: „Дали това не е президентът?“. Казвах им: „А, не, не, не съм“, казва Дочо.

Едва след като започнали да го сравняват с Румен Радев, той се загледал в неговите снимки и видял прилика.

„Имаме някаква прилика. Те хората най-добре го чувстват. Човек сам не може да прецени дали има прилика с дадена личност, или не“, казва Дочо.

Приликата му с държавния глава станала повод „за бъзици“ и „го поздравявали за преизбирането“.

Снимка: btvnovinite.bg

Дочо работи като пазач на Троянския манастир, занимава се и с гъбарство. Обича да се поддържа във форма като държавния глава и го прави „чрез работа“. В момента не би могъл да прави лицеви опри, защото има проблем с рамото.

Дочо казва, че има хора, които не харесват президента и угода не може да има за всички, но на не „му допада като човек“.

Виждал го е само по медиите, но би се радвал да се види с него на живо, но отчита, че президентът е зает и не може да обръща внимание на всеки, с когото има прилика.

Вижте целия разговор във видеото.