На 2 август се навършва едно година от потопа в карловските села. Миналата година най-силно пострадаха Богдан, Каравелово и Слатина. Жителите им сигнализират, че помощите не са достигнали до всички засегнати, коритото на река Стряма е непочистено и неукрепено и мостът, който свързва Слатина и Розино, не е възстановен.

„Държавата досега е отпуснала 16 млн. от необходимите 70 млн. лв. Ние извършихме всички процедури по проектиране и избор на изпълнители за всички 40 обекта разрушена инфраструктура. Както виждате от няколко месеца постепенно започваме възстановяването на инфраструктурата, което ще продължи и през цялата следваща година, ако разбира се имам поетапно необходимото финансиране“, каза пред bTV кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Общината е раздала почти 2 милиона дарения, които са стигали до всяко пострадало семейство, увери кметът на Карлово и обеща, че до началото на месец ноември мостът в село Каравелово ще бъде наново изграден.

По думите на пострадалите обаче и днес институциите продължават да си прехвърлят отговорността. А всичко, направено до момента, е благодарение на анонимните герои – доброволците и дарителите.

Работата на доброволците е била едва 10%, а останалото било направено от държавата и общината, твърди Кабаивонанов.