Цигуларката Зорница Иларионова и виолончелистът Атанас Кръстев с впечатляващо виртуозно изпълнение и видеоклип към „Пасакалия“ на Георг Фридрих Хендел. Музикантите гостуваха в предаването „Тази неделя“ по bTV.

„Пасакалия“ е едно произведение, което е добре познато на публиката и искахме да изберем нещо, с което да го съчетаем, за да създадем контрастна визия. Тази музика на фона на една разрушена фабрика мисля, че беше много добър избор“, казва Атанас Кръстев.

По думите му с видеоклипа те успяват да достигнат до почитателите на класическата музика дори по време на пандемията. Двамата споделят, че изкуството го има и винаги ще го има, независимо от историческите събития.

„С Атанас се познаваме от музикалното училище в София. След това се засякохме в Мадрид за три години, където учехме. Бяха едни прекрасни години с много емоции и труд, много трудности, но бяхме хубава българска група от музиканти и много се подкрепяхме“, спомня си Зорница Иларионова.

От ефира на телевизията тя благодари на целия екип, помогнал в създаването на видеоклипа към „Пасакалия“ и пожела на зрителите на bTV да им се случат най-хубавите желания, за които мечтаят в дните около Коледа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!