С голямо нетърпение кинозрителите очакваха премиерата на "Жълт олеандър", а от вчера черната комедия с политически привкус вече e в кината в цялата страна. Филмът е история за убийство, алчност, политически амбиции и невъзможна любов. Ето какво още споделиха актьорът Китодар Тодоров и сценаристът Димитър Стоянович за лентата по време на гостуването си в студиото на "Тази събота".

"Филмът се казва "Жълт олеандър", защото е част от сценария - и то ключова важна част като драматургическа линия. Това е едно много рядко растение с много специфични дадености. Освен това е много поетично и като име", каза Стоянович.

Сценарият на филма е написан специално за Китодар Тодоров.

"Аз му казах, че пиша един сценарий за него и той не ми повярва", каза Стоянович.

"Китодар е изключителен талант в комедийното кино", допълни сценаристът.

"Много ми харесваше линията на образа. Допълнихме само някои неща", каза Тодоров.

"Аз имам филми, по-скоро чуждестранни, които нямат нищо общо с комедията. Това така и не се усети в България, но лека-полека излиза възможността да играя не само комедийни роли тук", допълни той.

"Страданието води към агресия в крайна сметка – и това е много важно да се разбере от всички ни. Иначе непрестанно се обвиняваме кой е лош и кой не е лош", допълни актьорът.

"Ненавиждам позитивните герои. Винаги харесвам негативните герои - те са много по-истински от позитивните", допълни той.

"Много е важно да се каже, че според мен във филма няма позитивен персонаж", разкри Китодар.

"Всеки може да се припознае в това, когато прави нещо на всяка цена", допълни актьорът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!