Да изпуснеш за пореден път победата много боли, сподели Кирил Добрев от БСП в предаването „Тази неделя”. По-голям враг от ГЕРБ е ниската избирателна активност, посочи още той.

"Вложихме много енергия и усилия, за да спечелим тези избори. Още в началото казвах, че по- голям враг от ГЕРБ може да бъде единствено ниската избирателна активност. Логично е защо ниската активност е в полза на управляващите - срещу нашата партия бяха изправени държавен, административен и целия политически ресурс на управляваща партия", заяви още зам.-председателят на БСП.

Той отбеляза, че има много места, където БСП са сгрешили - стартът на кампанията с очакване за различна избирателна активност, както и безкрайните вътрешни и външни скандали. "Всичко това подейства като пожарникарско одеало, което задуши пламъка, който беше избухнал в началото", добави той.

"Никой не ходи на гости на хора, които се карат. Това се получи в БСП. От цялата работа спечели само Сергей Станишев - от преразпределен вътрешнопартиен вот", изрази мнение Добрев.

За оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, той посочи, че след всички загуби на БСП назад във времето няма нито една оставка, а сега тя  внася нов стил в политиката.

"Смятам, че Корнелия Нинова въвежда нов стил на поведение в БСП и в политиката", добави още той. Зам.-председателят на БСП посочи, че той също носи отговорност за изборния релутат - в частта, за която е отговарял. "Декларирах оставката си още в нощта на изборите, но ръководството на партията прецени, че оставка ще подаде Корнелия Нинова", каза още Добрев.

 Добрев обърна внимание, че погледнато отстрани, резултатите на БСП не са толкова лоши - ако изборите бяха местни, в 200 общини БСП би стигнала до балотаж, смята социалистът. "Второ - ако резултатите наистина бяха лоши, едва ли Бойко Борисов щеше да прави тази чистка в ГЕРБ. Ние имаме изключително добра стартова позиция - трябва да запазим партията точно за този старт, който ни предстои", категоричен бе той.

"С отсъствието на Цветанов на предстоящите избори, на нас ще ни бъде по-лесно", коментира Добрев по повод оставката на втория в ГЕРБ.