Михаил Главчев - син на бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев е едно от новите лица на кикбокса у нас.

32-годишния боец той си поставя предизвикателството за много кратко време да се подготви и да се качи на професионални ринг за кикбокс.

Снимка: btvnovinite.bg

В края на миналата година той се изправя в битка за Интерконтиненталната титла на World Kickboxing and Karate Union.

Най-добрият съвет, който получава от баща си е никога да не се отказва.

Михаил разказва, че в семейството му почти всички са се занимавали със спорт, преди да се ориентират в други направления. Решава да се насочи към класическия бокс през 1995 г., а треньорът му забелязва качества и в бойните спортове, затова се насочва и към кикбокса.

Печели два пъти републиканско първенство, както и златен медал в бивша Югославия. След 2005 г. се насочва към други дейности.

Снимка: btvnovinite.bg

Дълги години работи в Центъра за градска мобилност на София, бил е и на ръководен пост в столичния район „Витоша". 

Днес има и собствен бизнес. Но спорта му липсва. Изминалия двубой с румънеца Валкиу Кристинел е заявката му за завръщането на ринга, този път професионално.

Главчев не печели мача, но парите от участието си ще дари за деца, лишени от родителски грижи.

Снимка: btvnovinite.bg

Бойният му дух вдъхновява изпълнителите Михаил Митев - ФО и Преслава Пеева да му посветят песен, която изпяват и на ринга в деня на мача. На снимачната площадка за видеоклипа в главни роли са дъщеричката му Даная и новата му приятелка.

Снимка: btvnovinite.bg
Мишо и Михаил са приятели от дълги години. Днес и двамата са бащи и прекарват по два часа на телефона, говорейки не само за музика, но и давайки си съвети за бащинството.

И докато Главчев обмисля нов двубой на ринга, двамата изпълнители пуснаха и новата си песен, традиционно точно в новогодишната нощ.