Те са най-известният музикален дует в България, тяхната любов е пословична защото, вече са 45 години са заедно на сцената и в живота, никога не подценяват публиката, не говорят излишно за себе си и точно за това интервютата им са винаги по хубави поводи. Катя и Здравко от дует "Ритон" гостуват в студиото на "Тази събота".

"Ние просто работим и не ни остава време да се замислим за лоши неща. Две години концертната дейност ни липсва и в момента ентусизмът е страхотен", каза Здравко.

"Като спреш, излизаш от кондиция. Винаги имаме сценична треска, преди да излезем пред публиката. След такива паузи треската е още по-голяма", допълни Катя.

"Много са добрите качества, има и лоши качества, но са малко. Много е бързорек - бързо изрича думите и чак след това осмисля това, което е казал. Има много фруги достойнства, за които много други мъже биха желали да притежават. И много жени биха искали да имат такива мъже до себе си", каза Катя.

"Аз каквото мисля, това ми е на устата. Но това не означава, че не го мисля. Катя е изключително ерудиран човек - тя живее със съвремието, даже е пет минути напред преди него", каза Здравко.

"Филип Киркоров каза, че ще дойде за нашата годишнина в София", каза Катя.

"Срам ме е, че в други държави без квота националните медии излъчват по подразбиране само собствена музика. Частните медии могат да излъчват каквото искат", заяви Здравко.

Но медиите, които се хранят от нашите данъци, трябва да излъчват не 50%, а 100% българска музика", каза той.

Вижте какво още споделиха Катя и Здравко от дует "Ритон" във видеото.