Лятото е към своя край, но не и турнето на дует "Ритон". Екип на bTV отиде на гости в дома им, за да разбере за какво не им остава време, как посрещат гости в дома си в Банкя, какво се промени и какво си остава същото след 40 години съвместен живот.

Катя разказа, че обича аксесоарите. Има много шапки и показа част от тях. Някои от тях имат история.

Снимка: btvnovinite.bg

От 11 гони живеят в къщата си.

„Това беше една поляна с двойна денивелация. След като построихме вече къщата, хората, които ни помогнаха да намерим мястото, ни казаха: "Сега, ако бъдем честни, ви се чудихме на акъла, когато казахте, че ще строите тук. Бяхме сигурни, че ще започнете и ще се откажете". Те обаче не знаят, че няма нещо, което да сме хванали и да не сме го завършили”, разказа Катя.

Снимка: btvnovinite.bg

За голямата си градина се грижат най-вече двамата.

„Аз така релаксирам, Катя също”, допълни Здравко, който са занимава предимно с косенето на тревата.

„Както аз обичам да се шегувам - аграрен фитнес. Ако цял ден се занимавам с градината, смятай че поне 300 пъти съм клекнала”, казва Катя.

Снимка: btvnovinite.bg

„Всяка година си слагам по 10-12 корена домати, защото аз тази година, например, не съм ял истински домат, какъвто помня от детството си. Младите поколения вече не знаят какво е истински домат”, допълва Здравко.

Само тази година не са си посадили домати заради турнето им "Чакаме ви с любов". Катя и Здравко са не просто дует, не просто двойка - те са едно цяло.

Снимка: btvnovinite.bg

Импровизацията им е в кръвта. Обичат новото и обичат да експериментират. Така правят и на турнето си. Заключителният концерт ще е на 25 септември в Русе.

„Пяхме доста нови песни, като някои бяха съвсем нови. Приеха се много радостно, защото хората влизат, за да чуят хитовете. Новите песни наистина са много хубав”, каза Катя.

А тях ще могат да чуят и сънародниците ни в Америка, защото през ноември дует „Ритон” продължава турнето си в Щатите и Канада.