Само седмица остава до изборите за 51-ия парламент. В рубриката за кандидатите за депутати без вратовръзка сме на мотокрос трасето в Хасково, където кандидат-депутатът от ГЕРБ Иван Минев практикува своето хоби.

"По моторните спортове съм запален още от детство. Мисля, че всеки човек с бензин в кръвта формира тази любов именно в ранно детство. Имам опит с мотори, с коли", разказва Иван Минев.

Той е адвокат по професия и има девет години опит като общински съветник.

"Семеен съм с две деца. А това ми е хоби. По-рано в студенствите годни имах честта да се състезавам професионално, но в последно време ми е само като хоби", каза още Минев.

"Мисля, че всеки човек трябва да има някакво хоби, с което да разтоварва. Когато си на машината, това е един вид медитация. Ти забравяш за всички останали проблеми, с които сме натоварени в ежедневието", добави той.

Снимка: bTV

По думите му максималната скорост, с която можеш да вземеш един завой е много близка до тази, с която не можеш.

 
Снимка: bTV

"Преди две години възобновихме мотокрос трасеро в Хасково. Започнахме да провеждаме национални шампионати. Имаше нужда от тресиране, булдозери, багери. Всичко това успяхме да го направим и направихме демонстрация на пистата", допълни Минев.

Полигонът се използва не само от хасковлии, а от цялата област.

Снимка: bTV

"Идват и от другите области запалянковци да карат и да участват в състезанията. Когато правим национално състезаниеима и много междунаодни участия", подчерта Минев.

Целия разговор вижте във видеото.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK