На 1 март Камен Донев отмени спектакъла си "Възгледите на един учител за силата на словото", който трябваше да се играе на сцената на Театър "Българска армия".

Причината е войната в Украйна. "Не съм наивен, следя с болка и огорчение ситуацията там. Чувствам, че скоро няма да свърши", казва той в разговор с Петя Дикова.

В интервюто си актьорът засегна и нашумялото видео селфи на министъра на културата Атанас Атанасов.

"Гледах клипа, разбира се, не може да не се гледа такова нещо. Бих предложил изпълнението му за най-добър кратък моноспектакъл на наградите "Икар"", пошегува се Донев. "Даже бих предложил от неговия кабинет да има лайвстрийм и парите, които се събират, да бъдат давани за неуспешни спектакли. Бих му предложил да направи и друг клип – за негов имен ден или друг повод, и на финала да скочи през прозореца", коментира още Донев.

"Иронията настрана, не е виновен той, виновни са тези, които са го назначили там. Трябва да го махнат, и то веднага", каза той.

На въпроса какво би рекламирал Камен Донев отговаря: "Постижения на духа. Бих рекламирал книгите на Стефан Цанев, Иво Сиромахов, български художници, поети, творци."

Той признава, че е щастлив човек, защото има семейство и екип, който му е като второ семейство.