БСП не издържа „поправителния“ на 11 юли. Това коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов.

Причините се коренят в преломния момент - 2020 г., добави той и каза, че оставката на Корнелия Нинова вече е на дневен ред.

„БСП тръгна по пътя на прекия избор. Първо се очакваше да създаде фокус на всички медии и на цялото общество, но се случи COVID кризата. По принцип 3-4 месеца е предизборна вътрешна кампания и тогава партията се вперва в себе си. Кризата удължи кампанията на 9-10 месеца. Докато хората се бунтуваха на площадите, нашият фокус беше вперен вътре в нас и очевидно, че изпуснахме важни тенденции и процеси в обществото“, коментира Паргов.

Според него електорални маси са се отцепили тогава.

"Те търсиха нови флагове, знамена, аватари. Направихме и грешката да не покажем категорична подкрепа за президента. Не излязохме септември месец на площада при хората, а им казахме, че вътре в парламента ще защитаваме интересите им. Явно те не видяха това“, каза още Паргов.

Той обясни, че стои на дневен ред оставката на председателя на левицата, но поясни, че що се касае Корнелия Нинова има и някои нюанси: „ Трябва да се направи по-цялостна ретроспекция. Моделът, който тя въведе, имаше своя успех, но после нещо се случи - 2020 г. След като през 2017 г. имаш 1 милион гласа и 2021 г. имаш най-големия спад, и то в опозиция. Явно повече не може да се работи така и има нужда от промяна.“

Относно оттеглената номинация на Николай Василев от проектокабинета на ИТН, той коментира, че това показва липса на опит. Според него това е и знак, че ще има диалог.