Новият сезон на "България търси талант" започна миналата неделя и наистина дава заявка да бъде забавен, пъстър и интересен.

Калоян Явашев, известен като татко Калоян - човекът който дресира папагали, пише наръчници за родители и има прекрасно семейство с три деца, гостува в студиото на предаването "Тази събота и неделя" по bTV.

"В разговор с приятели няколко пъти е става дума защо не пробвам да се явя в предаването и най-накрая решихме да покажем тези животни", каза Калоян.

"Ние го правим малко като мисия - искаме да го направим така, че хората да разберат, че те имат невероятни качества", допълва той.

"Много е трудно да намериш време за себе си и се стараем да използваме всеки промеждутък, който се отваря между грижата за децата и професионалните ангажименти, като се стараем да не губим връзката между нас двамата със съпругата ми", споделя Калоян.

"Аз нямах голям избор, когато емигрирах в чужбина - тогава ние нямахме право като българи да работим в Испания. Бях готов на всякаква работа, която ми предложат, а за мой шанс и късмет ми предложиха работа с папагали", спомня си той.

"Аз не бях виждал преди това такива птици през живота си. Колкото и да ми обясняваха как да подходя към папагала, ми беше много трудно", спомня си Калоян.

"Мога да кажа, че след 20 години, прекарани с тях, вече ги усещам - кога са раздразнени, кое им доставя удоволствие", каза той за папагалите.

"Старая се да прекарвам все повече време с тях. Наблюдавам ги с какво обичат да си играят и когато вече усетя каква е природата на животното, започваме да работим по конкретна задача и номер. Винаги го правим така, че да му е интересно - представям го като игра", казва Калоян.

"Папагалите са като хората - имат такива, които схващат по-бързо или по-бавно", допълва той.

Вижте какво още сподели Калоян Явашев във видеото в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!