Не знам защо Костадинов се припозна в думи и в един литературен герой, който спомена Искрен Митов. За жалост това стана на 1 юни, когато в парламента имаше група деца, коментира в предаването „Тази неделя“ Калоян Икономов – депутат от „Продължаваме промяната“. 

През изминалата седмица депутати почти се сбиха в пленарната зала. Основни действащи лица в спречкването бяха депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Искрен Митев се качи на трибуната с думите, че „господин Копейкин е откраднал парите на избирателите си и си е построил с тях къща“. Костадин Костадинов се припозна, втурна се към трибуната с обидни думи и заканата да му разбие носа. Двамата стигнаха до сблъсък, като депутатът на „Продължаваме промяната“ хвана вратовръзката на Костадинов.

„Всички видяха, че Костадинов се надвеси плътно над колегата Искрен Митов и той каза, че е решил да му оправи вратовръзката, защото била разместена“, каза за случая Калоян Икономов. Той подчерта, че уважава лидера на „Възраждане“ заради умелата му риторика, но не подкрепя тезите му. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Много колеги от опозицията са с по-голям парламентарен опит от нас и са много по-умели в използването на процедурите и на правилника“, посочи още Икономов.

Друг парламентарен ден през седмицата беше белязан с неприличен жест, селфи и искания за оставка по време на изслушване на вицепремиера Калина Константинова.

В момента, в който вицепремиерът взе думата, ГЕРБ издигнаха плакати „Оставка“ , а депутатът от  „Продължаваме промяната“ Ицо Хазарта си направи селфи, показвайки среден пръст на фона на плакатите.

„Провокациите, които бяха направени от колегите от ГЕРБ с тези разпечатки „Оставка“ бяха малко пресолени“, отбеляза Калоян Икономов. По думите му това не означава, от „Продължаваме промяната“ одобряват поведението на колегата си.  

„Той самият се извини и получи забележка от председателя на Народното събрание. Това не е нормално, ние не го одобряваме и смятаме, че е импулсивна реакция“, каза още Икономов.