Фестивалът на лютеницата в благоевградското село Логодаж се провежда днес. Дегустаторите на вкусната лютеница са три деца.

Дафинка Бойчева, секретар на читалището, разказа пред „Тази събота и неделя“ тайните на местната лютеница. “Тайната е, че е приготвена с домашни продукти. След което всичко е минато през огнището. Това променя целия вкус. Няма нищо общо с вкуса на лютеницата от магазина“, каза Бойчева.

Тя изчете цялата рецепта на логодажки диалект, като селото си има речник на говора.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Друг важен детайл в рецептата е, че лютеницата се бърка с нажежена от огъня маша.

Повече вижте във видеото.