Емоционалната реч на Александра Милчева от „Продължаваме промяната“ развълнува десетки хора и завладя социалните мрежи.

„Моето поколение, всички ние, знаем я историята. Чели сме я, живели сме я. Няма да позволим да се повтори. Децата ни да живеят в такава държава и в такъв свят“, каза тя от парламентарната трибуна.

Александра е на 33 години и е бременна в деветия месец. Въпреки напредналата си бременност в четвъртък отиде в парламента и защити Никола Минчев като председател на Народното събрание.

Тя се върна към лични спомени от детството си и младите си години. Към 1992 г., когато от поста председател на НС бе свален Стефан Савов, а ДПС би „депесарски шут“ на тогавашното правителство на Филип Димитров.

„Избрах да се върна към своето детство, тъй като то е преминало в сянката именно на тези събития. На липсата на държавност, на кражбите. Мотивацията ми мисля, че е много ясна в момента. Тя е най-вече за това, че не искам моето дете да израсне в подобна „нормалност“, каза тя в „Тази събота“.

„За мен тези събития са останали много траен отпечатък и смятам, че нашите родители са вложили изключително много усилия да израснем достойни хора през тези години. Наше морално задължение е да продължим тези усилия и ще го направим“, допълни Милчева.

По думите ѝ за съжаление паралелите днес са толкова големи, че не може да се допусне историята да се повтори.

„Не искам да виждам как една важна тема за страната ни като Македония е буквално употребявана“, каза още Александра Милчева.

На въпрос дали според нея кабинетът "Петков" ще оцелее след вота на недоверие тя сподели, че е оптимистично настроена, съдейки от събитията вчера в парламента и изказването на Кирил Симеонов, който напусна "Има такъв народ" - също с емоционална реч пред депутатите.