Всички домакини влагат старание, за да подготвят Коледната трапеза по най-добрия начин. Понякога бюджетът не е достатъчен, за да се осигури и декорация за трапезата. Може ли храната сама по себе си да се превърне в украса за празничната ни маса. Да, мисия възможна! 

Даниела Динева е кулинарен блогър повече от 10 години. Сладките изкушения за нейна страст. Рецептите в нейния блог се радват на вниманието на хиляди читатели. Работата й като блогър, обаче не е лесна и за съжаление не носи достатъчно доходи, за да бъде основна професия. Въпреки това тя влага много старание, за да оформи рецептите си по най-добрия начин. За зрителите на bTV тя избра да покаже една от най-четените рецепти от блога й - "Рецепта за снежни шоколадови сладки".

Продукти:

1 ч.ч. неподсладено какао

1 1/2 ч.ч.  кристална захар

1/2 ч.ч. кафява захар Мусковадо

1/2 ч.ч олио

4 големи яйца

2 ч.л. екстракт от ванилия

2 ч.ч. брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч.чаша пудра захар

 

Порции: 50-60 бр.

 

Време: 

Приготвяне: 20 минути

Охлаждане: 4 часа

Печене: 10-12 минути на 180 градуса.

Даниела е майка на две деца. Точно поради тази причина тя се опитва всеки ден да подготвя разнообразно меню. Дългият й опит като кулинар й е помогнал да открие и заместители на основни продукти, които повечето домакини се страхуват да подменят, за да не развалят търсения по рецепта вкус на храната.

"За децата много често приготвям различни десерти или кремчета, за които вместо какао, използвам брашно от рожков. Това е растение, което по вкус наподобява какаото, но сладостта му по никакъв начин не превъзбужда децата. Така, че какаото може да се замени с брашно от рожков, захарта може да се замени с кокосова захар, а също така традиционното мляко, може да бъде заменено с ядково". - разказва Даниела.

Даниела свърза Коледните празници с аромата на портокала и бананите от детството й.

"Това бяха плодовете, които бяха дефицитни за онова време." - казва  Даниела

Освен Снежните шоколадови сладки, Даниела дава като предложение и рецептата си за "Коледен венец", с който да спестим от бюджета си за допълнителна декорация. 

"Можем да направим коледен венец, който да представлява основния детайл на нашата трапеза. Той се прави с белтъци. Можем да го украсим със зрънца от нар и с розмарин, който наподобява борови иглички и по този начин ще донесе красота на трапезата ни и ще сложи вкусно начало на празниците" - споделя Диана

Друга инересна идея е Коледната шоколадова торта, с която да изненадаме, както семейството си, така и гостите по Коледа.