Следва среща с трикратен рекордьор на Гинес. Ернесто Гаинза е единственият човек, скочил с най-малкия парашут в света – голям, колкото един чаршаф.

Гаинза е едно от най-големите имена в света на професионалния парашутизъм. Венецуелецът е известен и като един от най-добрите учители по скайдайвинг, а в свободното си време практикува и най-смъртоносния спорт в света - бейсджъмпинг.

През 2014 г. въздушният каскадьор поставя едновременно два рекорда на Гинес – за скок с най-малък парашут и за скок с най-бърз парашут, с който пада от 4200 метра височина само за 3 минути и половина.

Ернесто държи и още един рекорд за участие в най-голямата група хора, скачали от балон с горещ въздух.

Първия си скок с парашут прави през 2003 г. на шега. Оттогава до днес има над 13 000 скока. Преди да открие страстта си към високия адреналин, Гаинза завършва право във Венецуела.

Снимка: bTV

„Проблемът на малките парашути е, че вашата тежест е твърде голяма за размера им, чувствате се като в кола от Формула 1. Две минути и половина от 4000 метра и сте на земята. Красотата в това изживяване е да видиш усмивките по лицата на хората и нервите“, разказа той в студиото на „Тази събота и неделя“.

За Гаинза високият адреналин не е наркотик, но когато не скача дълго време, изпада в изключително лошо настроения.

„Във Венецуела започнах да се занимавам първо със сърфиране и всичките ми приятели ми казваха, че в този спорт няма много адреналин и да пробвам скайдайвинг. Отправих предизвикателство към себе си, пробвах и го заобичах“, добави той

Ернесто е скачал с много известни личности като Михаел Шумахер и Мишел Родригез.  

„Уил Смит го беше страх в самолета, но в момента на свободното падане беше на върха на щастието“

Очакват го нови пет опита за рекорди на Гинес.