В Светлата седмица ще ви разкажем една светла история за Доброто. От 2017 г. година програмата „Скритите таланти на България“ помага на деца в неравностойно положение да сбъднат мечтите си. Зад нея стои неправителствената организация „Операция плюшено мече“. Днес ви срещаме с един от участниците в програмата – Поли Андонова, студентка първа година в Тракийския Университет.

Поли и неправителствената организация „Операция плюшено мече“ животът среща преди няколко години.

„Знаете, че „Плюшено мече“ освен да подпомага деца, които са в неравностойно положение, също правят и подаръци за деца, които са в същото положение. Аз за Коледа винаги съм искала книги, книги, книги и пак книги. И те са го забелязали и се свързаха с директорката на ЦНСТ-то, в което бях настанена“, разказва Поли.
Впечатлени от тази отдаденост на момичето към книгите, хората от неправителствената организация й предлагат да кандидатства по програмата „Скритите таланти на България“.

„Няма никакъв изпит. Разбира се, трябва да си сериозен, да се отнасяш сериозно към програмата, защото то е за самия тебе, един вид сериозно към бъдещето си, не да хайманосваш, да си ходиш на уроците, на срещите с менторите“, казва Поли.

Благодарение на програмата Поли получава възможност да посещава частни уроци по биология, а на матурата изкарва 5,95 -оценка, която отваря вратата по пътя към голямата й мечта - да стане ветеринарен лекар. 
И в Тракийския университет Поли продължава да е все така отдадена на мечтата си. Такива са наблюденията на един от преподавателите й доц. доктор Дияна Владова, която приветства програмата „Скритите таланти на България“. И най-вече - хората, които стоят зад нея. Заради шанса, който дават на младите хора в неравностойно положение.

„Аз смятам, че доброто е заразно. И веднъж, когато човек се срещне с него, ще го носи със себе си и ще продължи да го раздава през целия си житейски път“, казва доц. Владова.

Неправителствената организация „Операция плюшено мече“ вече търси поредните скрити таланти на България.  Това е четвъртото издание на програмата, която дава шанс на даровити деца в неравностойно положение или в риск. Да следват в университет или да получат професионална квалификация, след като завършат средното си образование. Освен Поли, която вече върви към мечтата си, досега програмата е дала шанс на 26 деца.