Владимир Ампов-Графа загърби една динамична и много успешна 2019 г. и стартира смело 2020-а с далечно пътуване и още предизвикателства.

Той посети с цялото си семейство Китай и Япония. Сподели, че е впечатлен от Токио, който вече заема второто място в класацията му за любим град след Хавана. Смята задължително да го посети отново.

„2019-а беше много хубава година. Започнахме нещо голямо, което ще завършим в средата на 2020-а, а именно концертът ми на стадион „Българска армия“ на 10 юни. Вече сме на финалната фаза от подготовката, сцената е много красива“, разказа в „Тази събота“ Графа.

Той издаде, че са подготвили много изненади за публиката – концертни неузнаваеми версии на песните му и много рокендрол.

„Хората ще ме видят в друго амплоа с китара на сцената“, сподели Влади Ампов.

Той свири на китара и в промото за новия сезон на „Гласът за България“, който стартира на 23 февруари.

„Сезонът отново ще бъде изключително силен. Ще видите участници, много от които свирят на различни инструменти. Някои от тях изпълняват балканска музика, други се явяват с авторски песни. Има и такива, които правят свой прочит на световни хитове по някакъв друг начин. Средната възраст е около 20 години. Има много участници от Северна Македония и други страни“, разказа Графа.

„Забелязвам като тенденция, че доста по-алтернативни гласове се явяват всяка година. „Гласът на България“ е една трибуна за различната музика и обединява много стилове в едно“, каза още Ампов.