"Страничен наблюдател" - така се казва новият видеоклип на Влади Ампов-Графа, който направи своята премиера в "Тази сутрин". Песента е от последния му албум.

„Тя е нещо като равносметка. Има много различни планове в нея. Едно от най-важните неща е, че човек продължава напред, вървейки срещу хората, които се опитват да го накарат да се откаже”, разказа Графа.

Влади Ампов ни насочва към различни теми за размисъл. Напомня ни, че не бива да сме безучастни и безразлични към това, което се случва около нас.

Концепцията за видеоклипа към песента е на режисьора Бойко Щонов. Заедно с Графа те минават през няколко варианта, докато стигнат до идеята за настоящата визуализация на "Страничен наблюдател.

Важна в нея е ролята на младата актриса Лорина Камбурова, която виждаме в един образ с много лица.

„Песента е изцяло авторска. Тя се роди на един дъх, в последния момент, преди да завърша албума. Нещо ме подтикна да седна пред пияното и на един дъх се появи. След това започнах да работя върху нея. Дори се престраших да запиша живото пияно в едно студио за първи път в живота си. Беше голямо вълнение, тъй като не бях записвал такъв голям роял”, разказа още Графа.

Влади Ампов ще бъде отново треньор в седмия сезон на "Гласът на България". Той сподели, че няма търпение това да се случи.

Графа се готви и за голям самостоятелен концерт на 10 юни на стадион "Българска армия".