Имаше идея за монтиране на видеонаблюдение в колите на НСО и тя се обмисля. Това каза в интервю за предаването „Тази събота” говорителят на службата Веселин Нинов.

Поводът отново да се повдигне въпросът за това как работи НСО е поредният инцидент с кола на службата, при който пострада 14-годишно момче на столичен булевард на 12 декември. Момчето е стабилизирано, но все още има опасност за живота му.

По думите на говорителя на НСО шофьорът, който е ударил момчета, е в шок.

Веселин Нинов коментира и критиката на премиера Бойко Борисов, че службата не е дала достатъчно бързо информация за катастрофата. „Към всеки един момент, когато сме могли, сме предоставяли информация, която сме могли да дадем, смея да твърдя – навреме”, каза говорителят на службата.

Въпросът коментира и бившият началник на НСО Румен Миланов. Неговата препоръка е резултатите от всички следствия за инциденти с участието на службата да се разпространяват публично.

Според Миланов трябва да се преразгледа списъкът на охраняваните лица, като се намали техния брой. Така ще се намали бюджетът и ще се подобри качеството, уточни бившият директор на службата.

Говорителят на НСО коментира, че явно е дошло време за дебат за промени в Закона за НСО.

„Нормално е през определен период всеки нормативен акт да търпи ревизия. Това е тема на законотвореца. Можем да изразим надежда, че ще бъдем въвлечени в дискусията”, каза Нинов.

Вижте повече във видеото!