Спекулации са имената на министри, вицепремиери и предесдател на НС в медиите. За структурата и състава на кабинета ще се говори след свикването на НС.

Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ Георги Свиленски от БСП.

Вчера приключиха преговорите между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за коалиционно споразумение и съставяне на редовен кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание.

По думите на Свиленски в понеделник и вторник ще има срещи на лидерско нови по въпроси, по които не е постигнато съгласие, после ще бъде свикано Народното събрание (очаква се това да стане на 1 декември) и чак след това ще се уточняват структурата и съставът на Министерския съвет.

„Преговорите  бяха излъчвани на живо и българите станаха преки свидетели на всичко, което се коментира и предлага. Мисля, че в България за първи път се случва такъв тип водене на преговори за правителство. Винаги сме били свидетели на някакви контактни групи – по двама-трима, които се затварят в някакъв кабинет, излизат и казват дали са се разбрали или не са се разбрали“, коментира социалистът.

Относно информацията за среднощна среща между лидера на БСП Корнелия Нинова и съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев той уточни, че разговорът е бил след преговорите, които продължават до късно за уточняване на детайли.

Къде е по-удачно да има такава среща от партийната централа, не в нечия вила, не в нечия къща – официално е, с 5-7 човека, допълни Свиленски.

Гледайте повече във видеото!