Иван Костов като премиер ни забрани да работим по приватизацията. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ ген. Кирил Радев, който по това време е бил директор на НСБОП.

„Вика ме веднъж министърът на МВР (Богомил Бонев) и ми каза, че премиерът (Иван Костов) е забранил да се работи по приватизацията, става въпрос за 1998 г. При все, че ни бе забранено да работим, имаше 26 случая по сигнали“, уточни ген. Радев.

Относно докладите, които е поръчал на службите Иван Костов като премиер, Кирил Радев потвърди, че те са били два – един е изготвила НСС с началник ген. Атанас Атанасом, а другият – от НСБОП.

„В единия доклад  на НСБОП, имаше доказателства. В другия доклад – на НСС, се съдържаха измислици, скалъпени по някакъв начин. НСС бе информационно-аналитична служба“, коментира той.

И досега не мога да отговоря на въпроса каква беше целта на тези доклади – не последва нищо от тях, уточни ген. Радев.

По думите му още тогава службите са проверявали Миньо Стайков – за контрабанда със спирт, и Ветко Арабаджиев – захарната афера. Нищо обаче не е последвало.

„Прокрадваше се информация, че голяма част от престъпните пари отиваха при хора, които носят голяма отговорност. В доклада на НСБОП имаше информация по разработки. Не се намери прокурор да помогне на службата да се свърши работа“, коментира бившият директор на НСБОП.

Вижте цялото интервю във видеото!