За първи път на язовир „Студен кладенец“ в Източните Родопи се проведе фитнес камп. 20 жени, водени от своята инструкторка, избраха природата за своето спортно занимание. България притежава, която ни дава всичко, за да бъдем активни, да напуснем зоната си на комфорт и да се потопим в нейната красота.

„В случая за първи път имаме нещо, което ни обедини и на тези локации може да се видят най-много диви животни. Как да го наречем по-модерно - един фюжън от природа, лов и фитнес“, казва Кристиян Попов.

„Много исках, хората, които ще се включат в кампа, да усетят една по-различна атмосфера, да избягаме от зоната на комфорт, да избягаме от спортната зала“, споделя Радослава Тодорова, която е фитнес инструктор.

„Кътчетата, като ловното стопанство в „Студен кладенец“, са все по-малко и затова трябва да ги пази, но и да ги показваме към хората, които имат отношение към природата“, допълва Кристиян Попов.

Природата е в основата на всичко и ние сме част от нея. Тя е мястото, където дишаме с пълни гърди.

„Първо е природата и след това сме ние и затова избрахме точно този тип лагер, който е повече насочен не толкова към самите тренировки, колкото към това да избягаме от офиса, да избягаме от стреса и от големия град“, разказва Радослава Тодорова.

Мотивацията е в основата на всичко. Всички участнички в това начинание пропътуваха стотици километри, мотивирани от Радослава Тодорова, без да я познават лично.

„Опитвам се да запаля хората, да запаля мотивацията в тях и да повярват, че само с упоритост и труд могат да постигнат своите цели“, казва фитнес инструкторът.

„Отговорно е да даваш съвети, свързани със здравето на хората, но трябва да бъдеш внимателен и да не прекрачваш границата на това да дадеш съвет за балансирано хранене, да дадеш мотивация за спорт и това да дадеш адекватен съвет за медицинско състояние. Затова тази граница не трябва да се прекрачва. Препоръчвам първо разговор с лекар и след това с мен“, допълва Радослава Тодорова.

По думите ѝ природата дава необятни възможности за спорт и активности и ни вади от ограничената среда на фитнес залите. Затова обожава тренировките на открито.

Призивът към всички е пазете природата, защото тя е наш дом.