Много хора в страната са притеснени за бизнеса си и работните си места след обявяването на извънредно положение и мерките, свързани с него.

„Няма сектор, който да не пострада. Ще е въпрос на гъвкавост от страна на предприемачите. Притесняваме този болшевишки устрем – държавата как да ни помогне. По-бързите и мъдрите ще направят ремонти, които са отлагали дълго, ще използват работниците си“, коментира финансистът Красимир Дачев.

Той напомни и за старата мъдрост : помогни си сам, за да ти помогне и Господ.

„Това е сега малка пречка, ние се разглезихме. Ако бяха живи хората, преживели войни, щяха да ни кажат колко по-трудно е било. Нека бъдем по-смирени, концентрирани и обрани“, призова Дачев.

И банкерът Левон Хамапрцумян също е на мнение, че държавата ми би могла малко да помогне, но само на тези, които сами си помагат.

По думите му няма никаква причина банките да не работят и секторът, особено в Европа, е подготвен за тежки кризисни години.

Банките обаче са само инфраструктура, икономиките ще трябва да направят преструктуриране в условията на криза.

Ако клиентите имат затруднения, банките ще трябва да вземат възможните мерки това нещо да се преодолее – гратисни периоди или по друг начин, въпрос на търговски политики, каза още Хампарцумян.

Вижте повече във видеото!