И в полуфиналния си сблъсък Григор Димитров можеше да се похвали със силна подкрепа от българската общност отвъд Океана. Един от най-атрактивните привърженици на българина е Димитър Белчев. Той не пропуска среща на българския тенисист и често е в полезрението на телевизионните камери.

Без значение дали е със зелена коса или с екип на мъжкия национален отбор по футбол, Димитър не може да не бъде забелязан. Той е сред малцината българи, които имаха възможността да подкрепят първата ни ракета в Ню Йорк във всичките му срещи.

„Според мен и всички българи тук „Ю ЕС Опън” тази година е само за България. Енергията беше невероятна и още продължава. Като цяло ние се представихме страхотно, целият стадион викаше: „Гришо, Гришо” и малкият шанс не беше на наша страна този ден”, сподели Белчев.

Въпреки загубата на Григор Димитров в полуфинала, Димитър Белчев остава повече от доволен от видяното: „И ние се покланяме пред Григор, пред цяла България за това, което той постигна и накара всички да разберат къде е България. Имаше чужденци, които питаха около нас „Къде се намира България?” и казаха, че нашият е най-готиният, най-симпатичният. След загубата всички се обединихме, пяхме българския химн. Бяхме заедно и решихме да останем да гледаме и другия двубой, но честно да кажа, всички българи имаха усмивки по лицата”.

А за следващото издание на Откритото първенство на САЩ Димитър обещава българската публика да бъде дори още по-многобройна: „Догодина, когато нашето момче дойде тук, ще има 3000 организирана агитка. Макар и при загуба, главата горе!”.