Сега ли беше времето Меган Маркъл и принц Хари да дадат интервюто си пред Опра? На този въпрос опитаха да отговорят светският хроникьор Евгени Минчев и писателката Мария Касимова-Моасе, които бяха гости в студиото на предаването „Тази събота и неделя“ по bTV.

„Целият скандал изглежда много „кухненски“, за да върши работа на някого“, каза Мария Касимова-Моасе. „И смятам, че в крайна сметка от него ще има много повече полза за монархията, а не са Меган и Хари.“

Евгени Минчев е на абсолютно същото мнение. Според него да избереш правилния момент е „тест за цивилизованост“ и той не одобрява решението на Меган и Хари да дадат интервюто си точно когато Великобритания се сблъска с брекзит, пандемията и заболяването на принц Филип.

Снимка: Getty Images

„Когато говорим, че тук има приказка, всъщност Меган Маркъл опровергава приказката. Защото тя я преобръща и за първи път в историята на приказките тя превръща принца в жаба, вместо от жаба да го превърне в принц“, пошегува се той.

Двамата коментатори разбира се засегнаха и темата за расизма. В интервюто си Меган разкри, че членове на кралското семейство са се притеснявали какъв ще е цветът на кожата на Арчи.

„Определението за расизъм е толкова блудкаво и неясно поднесено, че ние до ден днешен не знаем какво е расизъм“, каза Евгени Минчев. „Кожата на Меган Маркъл е много по-бледа от моята, когато съм бил на слънце. Ако никой не ми беше казал, че тя има такъв произход, щях да си помисля, че горката актриса е прекалила със солариума.“

Снимка: Getty Images

Светският хроникьор няколко пъти посочи, че Меган е преди всичко актриса и заяви, че тя е просто актриса, която се опитва да играе ролята на принцеса.

„Във Великобритания има много елегантни механизми, които да владеят това отношение“, каза Мария Касимова-Моасе. „Така че те не биха си позволили на базата на расизъм да изкажат каквито и да е претенции към тази жена.“

Още за живота и отношенията на Меган Маркъл и принц Хари може да прочетете на сайта LadyZone.bg: