С 10% ще бъде увеличен бюджетът за туризъм за 2022 г. 18 млн. лв. са заделени, за да се рекламираме като туристическа дестинация.

Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ председателят на комисията по туризъм в парламента Илин Димитров (от „Продължаваме промяната“).

Той уточни, че по-важно от размера на средствата е как те ще бъдат похарчени.

„Идеята, която изповядваме всички от „Продължен промяната“ е, че България не е бедна държава, а е безобразно крадена. Ако тези средства бъдат похарчени по начина, по който трябва, а те ще бъдат, резултатът ще бъде много голям“, категоричен е председателят на парламентарната комисия по туризъм.

По думите му е важно да привлечем високоплатежни туристи.

„На нас не ни трябват 500 хил. туристи са с едно евро печалба. Ние търсим съвсем различни туристи. Рекламата ще бъде дигитална ще бъде направена по начин, който е иновативен“, допълни Димитров.

Той уточни, че комисията има много добра комуникация с министъра на туризма Христо Проданов (БСП) и заедно с него ще преценят коя реклама ще е най-ефективна.

Предстои да се потърси вариант визите за руските туристи да отпаднат или поне цената им да бъде намалена, каза още председателят на комисията по туризъм.

Димитров обяви, че ще бъде изработен нов Закон за туризма, който ще предвижда и туристическа полиция.

Гледайте повече във видеото!