Седем души минаха през три държави за 20 дни и покориха едно от последните бели петна на геоложката карта на света – Лаос.

„Лаос е една държава, в която човек се усеща все едно се е качил в машина на времето и се е върнал много години назад. Тя е изцяло континентална държава, с два пъти по-голяма площ от България. Населението е горе-долу колкото нашето. Там се образуват едни от най-големите пещерни обеми в света“, разказа в „Тази събота“ спелеологът Камен Бонев.

На самата граница между Виетнам и Лаос е открита най-голямата пещера в момента в света. В по-големите й зали може да се вмести изправен 40-етажен небостъргач, разказа още той.

„75% от територията на Лаос е покрита с джунгли. Вътре има маймуни, слонове, тигри – всякакви животни и уникални птици. Може би най-тежкото в пътуването ни беше придвижването с мотори в джунглата“, разказа още Бонев.

„Лаос ни порази със своята нормалност и истинското усещане, което има човек, посещавайки тази страна. Хората са много обикновени, радват се на малкото. Тайнството ни привлече там, защото спелеологията там не е развита толкова“, разказа от своя страна операторът и режисьор Тодор Николов.

Те срещат и много интересни хора по пътя си.