Той е една от най-големите звезди на руската попмузика, а сърцето му е отдадено на България, където са корените на семейството му. Филип Киркоров отвори за зрителите на "Тази събота и неделя" живота си така, както никога не го е правил.

Показва ни частния вагон, с който пътува по турнета из цяла Русия и не само Русия.

Когато пътуваш с влак из Русия, успяваш да доловиш истинската атмосфера на страната. Но животът в частния вагон на Филип Киркоров по нищо не отстъпва на гледките, които се разкриват от прозореца на купето.

Заедно пътуваме цяла нощ, за да посрещнем утрото в Санкт Петербург, където ще бъде премиера на новото му шоу Я+Я. Преди това, обаче ни очаква истинска руска приказка – посещение на Ермитажа – един от най-големите музей в целия свят. Намира се в сърцето на Санкт Петербург.

След това каретата на Филип Киркоров се отправя директно към концертната зала, в която над 3000 почитатели вече чакат, за да се насладят на шоуто и да си вземат автограф.

Пътят на Филип Киркоров в музиката сякаш е предначертан. Той се ражда в семейство на баща оперен певец, майка – концертно конферансие и баба – циркова артистка. А в детските му години баба Ванга предсказала на родителите му, че го очаква светло бъдеще.

Една друга жена също забелязва звездния талант на Филип. Преподавателката му по вокално майсторство – Маргарита. След нейните уроци той се сдобива не само с музикална грамотност, но и с увереност.

Филип Киркоров покорява най-големите световни сцени, въпреки това обича най-много да пее на българска земя.

Вижте повече във видеото!