Не съм правил нацистки жест с ръка, заяви в интервю за предаването „Тази неделя“ българският евродепутат Ангел Джамбазки.

Европейският парламента започна специална проверка, след като той направи жест, на наподобяващ нацистки поздрав по време на разгорещен дебат в Страсбург.

„Защото има хора, които са предубедени, защото има хора, които имат комплекси и защото има хора, които имат гузна съвест“. Това според евродепутат са причините за проверката.

„Правех изказване. Председателстващата позволи постоянни прекъсвания и дюдюкания по мой адрес. Приключих изказванията и на излизане продължих да споря с опонентите си. На края на залата председателстващата направи забележка да спрем, зашото и пречим на заседанието и аз в знак на съгласие вдигнах ръка като приятелски жест. Няма нацистки поздрави, каквито някои хора искат да видят и търсят под вола теле“, обясни ситуацията Джамбазки.

Той уточни, че се бори за „защита на национална кауза и интерес, срещу всеки душманин на отечеството от всяка една външна заплаха“.

По думите му заплахите са от отказ от национален суверенитет, опити за разрушаване на българското общество и семейство и от разрушаване и заличаване на българската история. „Всички тези неща са заплаха и ги има, идват от Европейския парламент, затова им се привиждат такива неща – за тях е много лошо да кажеш: „Да живее България“. Сега те правят лов на вещици“, каза още Ангел Джамбазки.

Гледайте цялото интервю във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!