bTV стартира втория си национален детски конкурс за рисунка на тема "Добрият пример". Лица на каузата са Катерина Евро и нейната внучка – Катерина.

Двете дадоха добър пример и направиха гювече с продукти, които са останали в хладилника и които някои хора предпочитат да изхвърлят.

„Всеки път ми помага много. С нея се учим още, докато е малка, че храна не се изхвърля, че е грехота. Че има много деца, които гладуват и затова ние не изхвърляме храна вкъщи“, казва Катерина Евро. 

„Можем да се постараем да не изхвърляме храните, които са останали в хладилника, освен ако не са развалени“, допълва тя.

Освен че могат да вземат добър пример от голямата и малката Катерина, до 7 ноември всички художници до 13-годишна възраст могат да изпращат и рисунките си за участие в конкурса на ‪dobriatprimer@btv.bg.

А четвъртата част от комикса на Станислава Цалова, която цели да насърчи хората да оползотворяват разумно остатъците от храна, вече е достъпна на сайта на "Добрият пример".

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!