„Това е целенасочена акция на полицията. Някой трябва да вземе отговорност за това нещо. Някой го е наредил. Целенасочено се търси конфликт от страна на полицията. Работата на полицията е да предотвратява конфликтите, а не да създава такива“, заяви председателят на младежката организация на „Демократична България“ Десислава Николова в „Тази неделя“ по повод на ситуацията на СУ „Климент Охридски“, където цяла нощ органите на реда не допуснаха бус на „Системата ни убива” да стигне до палатковия лагер на „Орлов мост“, за да демонстрира своята подкрепа за протестиращите там.

„Моделът на управление на цялата държава е същият като модела на управление на РПУ. Търси се решението на един човек“, смята Николова.

Снимка: btvnovinite.bg

Протестът на майките от „Системата ни убива” пред къщата на премиера Борисов не е прекрачил границите, защото той в момента не ходи на работа и това е вариантът да се изрази общественото недоволство към него в качеството му на министър-председател – „да се потърси там, където е“, заяви Николова, според която същото важи и за Делян Пеевски и Ахмед Доган, който не се появяват на работа и в публичното пространство.

Протестите нарастват с всеки изминал ден, а властта повтаря грешките си, смята председателят на младежката организация на „Демократична България“.

Не е странно, че Мая Манолова и Христо Иванов са заедно на тези протести, защото недоволството срещу управлението обединява представители на всички прослойки и всички общности, казва Николова.

Снимка: btvnovinite.bg

Според председателя на младежката организация на „Демократична България“. Прекрачват няма излишно фиксиране върху Делян Пеевски от страна на протестиращите и зад него не стоят други бизнесмени, които са неизвестни на обществеността, а единствената му опора е Ахмед Доган.

Какво каза още Десислава Николова за протестите и пътят си в политиката, гледайте във видеото.