Съпругата на Део Мариана за първи път празнува Коледа заедно с цялото му голямо семейство - майка му, сестра му, племенника, бабата.

 

"За мен лично има носталгия, защото от 10 години не съм имала възможност някой да се погрижи за нас и да ни сготви" - споделя тя в "Тази събота и неделя".

Преди 10 години Мариана губи майка си, но сега смело заявява, че свекърва й изпълнява тази роля и двете са доста близки. Признава, че 8 години са имали проблеми помежду си, докато се нагодят като характери. Раждането на двамата синове на Део и Мариана - Борислав и Теодор, успява да помогне за тяхното сближаване.  

"Теди беше трудната бременност, трудното раждане и някак тя го преживя много лично. По-естествен начин станахме по-близки и започнах повече да разчитам на нея. И тя ме прие" - споделя половинката на Део.

И преди да го срещне, Коледата е била специален ден за нея. Като малка само на този празник в дома й са се готвели сарми и баклава. Спомня си как тайно е отваряла хладилника, за да хапва от вкусотиите, приготвени от майка й.

92-годишната баба Данка е специална в живота и на Део, и на Мариана. Възрастната жена си спомня, че когато внукът й е идвал на село, тя винаги му е давала някаква работа - да се учи да язди, да ремонтира. Записала го и в строителна бригада, от където успял да си изкара 130 лв. 

Баба Данка признава, че нито една "струничка" не й е трепнала против жената на Део и одобрява неговия избор.

"Мариана е чудеса майка. Съветвам ги само да не пътуват с един самолет. Ако нещо стане, един да оцелее и да отгледа децата" - разказва тя.

Мариана и Део се надяват да се справят като родители, но оставят тази оценка на децата си.

"Имам чувството, че на ден по 5-6 пъти се проваляме като родители. Но децата ни през повечето време са усмихнати и се смеят" - споделя повече а бащинството Део.