„С ареста на Бойко Борисов, Кирил Петков и Бойко Рашков отмениха демокрацията“, каза Делян Добрев в „Тази събота“.

„Брифингът в Министерския съвет беше кризисен пиар, в който се твърдеше, че те нямат доказателства, но искат прокуратурата да ги задържи. През цялото време се повтаряха тезите на Васил Божков“, каза още Добрев.

Той допълни, че в предходните дни е имало две новини, които е трябвало да бъдат потулени с този арест – форсмажора, предложен от Корнелия Нинова, и посещението на Лойд Остин у нас.

„Нинова отменя пазарната икономика, а Рашков и Петков отменят демокрацията“, каза Добрев.

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков коментира, че още в понеделник ще бъде сезиран европейският омбудсман заради ареста на Борисов. Той коментира и действията на европейската прокуратура.

„Европрокуратурата няма правомощия да разследва такъв тип престъпления. В случай с хазарт не можем да говорим за използване на евросредства. Тази прокуратура беше създадена с цел да надгради ОЛАФ. Тя се занимава само с престъпления с евросредства“, каза Новаков.

По думите му използването на неотложност при ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова е било неправомерно. „Неотложност се прилага спрямо наркотрафиканти. Нищо не налага такива мерки срещу действащ политик“, каза Новаков.