Поп певицата Дара гостува на Италианския лицей в София заедно със Саня Армутлиева, за да запознаят ученици с правата си като автори на произведения.

Снимка: btvnovinite.bg

Двете дами проведоха „Час по интелектуална собственост“.

Дарина Йотова - Дара е сред посланиците на образователния проект и смята, че всеки млад човек трябва да знае как да защитава и работи с правата за своята музика.

Идеята известни личности да проведат един по-нестандартен учебен час се прие с интерес от учениците. Те признават, че когато насреща им стои известен човек – всички слушат с внимание без да се разсейват.

Снимка: btvnovinite.bg

За тях това е по-интересно, защото виждат хората от екрана на живо, а така всяват повече респект.

Инициативата е на Българската асоциация на музикалните продуценти и се провежда с подкрепа на Министерство на културата.

Снимка: btvnovinite.bg

Продуцентът Саня Армутлиева вярва, че във всеки един тийнейджър и дете се крие творец.

„За мен лично като артист е важно хората повече да респектират работата ни и да не я вземат за нещо, което можеш да си вземеш от вятъра“, твърди пък Дара.

Снимка: btvnovinite.bg

Учениците от Италианския лицей научиха какво са авторски права, как се използват и защо са толкова важни. Накрая на часа те имаха възможност да си поговорят и, разбира се,  да се снимат с любимия си изпълнител.

Поп звездата споделя още, че за нея е важно да предава положителна енергия чрез музиката си. Нейният съвет към по- младите е да бъдат себе си и да дават максимално много от това, което се доближава до тяхната същност и душата им.

От Българската асоциация на музикалните продуценти планират същата инициатива и в други училища – както в, така и извън София.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!