"На другия край на света" - песен колаборация с рапъра NDOE и проект, който дълго чака да му дойде времето.

Така описа новата песен Михаела Филева в студиото на "COOL..T". Двамата с рапъра представиха парчето и разказаха, че това не е първата им обща работа. Михаела сподели, че NDOE стои и зад успеха на "Латино сеньорита".

"На другия край на света" е заснета във Велико Търново, а във видеоклипа участват и половинките на Михаела и NDOE.

"За мен е много голяма привилегия за работя заедно с него, защото не знам как ще прозвучи, но аз съм си записвала негови песни на касетка, когато съм била... хайде, преди няколко години. Малко ми е нереално, че някакъв човек, който дори не съм знаела как изглежда тогава - слушала съм го на касетка вкъщи - сега имаме възможност да седим на това бяло диванче", казва Михаела за Георги Касабов-NDOE.

"С Михаела се работи много леко. Тя е много креативна. Има супер много идеи. Трудолюбива е. Не сяда да си почива на стари лаври, постоянно е в търсене на нещо ново. Може би и пътуванията я вдъхновяват", сподели рапърът.

Певицата наскоро се върна от дълго приключение в Африка. Там с приятелска компания и своята половинка Стефан, тя посети Намибия и Южна Африка.

"Сърцето ми остана в Намибия. Говорихме си с един човек от местните - събират по 5 крави, за да могат да дадат на семейството на жената зестра, за да могат да се оженят. А в същото време, понеже осъзнават климатичните промени, са с изключително обострено съзнание за опазването на околната среда, рециклиране и как да използват отново и отново бутилки за вода", обясни Михаела.

И въпреки, че си мечтае да продължи приключенските пътувания, в следващите месеци няма да има възможност за това. За втора поредна година Михаела Филева ще е треньор в "Гласът на България". Заедно с Владимир Ампов-Графа, Иван Лечев и Камелия, Михаела ще влезе в битка за първото място.

"За втора година ще седна на треньорския стол, много съм благодарна за тази възможност. Това е супер вдъхновяващо-да виждаш млади хора, обичащи музиката, взаимно се зареждаме и си даваме опит. Нямам търпение. Много ми се иска жена да спечели тази година."

Новият сезон на "Гласът на България" започва на 23 февруари от 20:00 часа по bTV и ще се излъчва всяка неделя.