Михаела Филева сякаш е във вихъра си. Най-усмихнатото момиче на българската музикална сцена изживява най-успешната си година до сега. Не спира с новите песни, вторият й албум е факт, първият й самостоятелен концерт в зала 1 на НДК бе разпродаден светкавично, а сега е и на първото си самостоятелно турне в цялата страна.

И, докато скача от участие на участие, дори успява да заснеме видеоклип на една от най-новите си песни "Изгубени в рая". Екипът отива специално на остров Лимнос в търсене на една по-специална пещера. Пещерата на Калипсо.

- Защо избрахте именно остров Лимнос за видеото на песента "Изгубени в Рая"?

Историята във видеото, ако мога така да нарека сюжетната линия, е нещо като претворяване на мита за Клипсо. Тя омагьосва с любов и 7 години младежът не може да си тръгне от нейната любов. Идеята е, че усещането за Рая е там, където е най-близкият ти човек. И, понеже на остров Ломнос има една пещера, за която казват, че това е пещерата на Калипсо, ние казахме: отиваме на остров Лимнос.

Той е горе-долу с квадратурата на София, има супер разнообразна и красива природа. Има дюни от сахарска пустиня, тези пясъци са стигнали до там, изследвания показват, че наистина са от Сахара, едно много красиво солно езеро, което в този сезон, когато водата се изпари изглежда като безкраен хоризонт от малки кристали. Сцената с красивия лилав шал, красив остров, вода отвсякъде, много приятна природа и, разбира се, митът ни заведе там.

- А това хубаво момче къде го намерихте?

Това е заслуга единствено и само на Бойко Щонов. Внесохме си го от Англия. Казва се Мартин, живее в Лондон от няколко години вече, опитва се да се реализира там. Доколкото знам, до някаква степен успешно и почти няма изяви на българска сцена. Понеже търсихме персонаж, който не се е снимал толкова много, за да бъде специален, Бойко намери момчето и резултатът е много добър.

- А къде е Раят за теб?

Раят е там, където човек се чувства добре и във физическия смисъл и в съзнанието и мислите си. При близките си хора, хората, които обичаш и те карат да се чувстваш спокоен и щастлив.

- Много успешна е за теб изминалата година, изкарваш песен след песен, албум, самостоятелен концерт в зала 1 на НДК и сега турне...

Аз съм толкова щастлива, че ми е трудно да опиша, защото това е сбъдване на една обща, голяма, колективна мечта на мен и на целия екип, с който работим повече от 8 години, за да може нещо такова да бъде факт.

Обикаляме си по градовете, срещаме се с хората, които харесват музиката ми. Представяме им нещо различно, защото в общи линии пътуваме с шоуто, което направихме в зала 1 на НДК април месец. То е с много танци, с красива мултимедия и много човешки труд и любов стои зад това турне. И сега минаваме, за да бъдем по-близо до всеки, който иска да е част от него.

- В началото на кариерата ти представяше ли си успеха по точно този начин, който ти се случва в момента?

Ако трябва да съм искрена, големите ми мечти в началото стигаха до там един конкретен столичен клуб, който тогава отваряше врати, тогава бях мисля, че на Рут Колева на перформанс 2011 г. си казах: "Боже, как мечтая някой ден на тая сцена да мога да се кача с група и да има някой, който да слуша", даже не знам дали ще бъде авторска музика. Това ми е било най-смелата и най-голямата мечта, нищо общо с размаха, с който всичко в момента правя има. Така че не, не съм си го представяла така изобщо.

- А в момента на какъв етап от живота си си? Мислиш ли си за семейство?

Като се заговори на тази тема рязко ставам на 15 и започвам да твърдя, че животът е пред мен и че има още толкова много време. Мисля за това, имам човек до себе си, който е много, много специален и с когото мога да си представя някой ден как това се случва. На този етап, обаче, наистина, като се заговори за това, съм отново на 15.

Сякаш все още мисля още за кариера и музика, това е нещо, което много ме окрилява. И се радвам, че в личен план мога да намирам подкрепата за това, това да се случва с лекота без да имам нужда да обяснявам защо или каква е причината да не съм вкъщи в 8 вечерта и да не съм сготвила вечеря, да кажем.

Следващите дати от самостоятелното турне на Михаела Филева са 17 октомври (Благоевград), 23 октомври (Велико Търново) и 24 октомври (Варна).