„Подозрения вече има, бяха споменати и имена, но мога да гарантирам, че това не е г-н Борисов (Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ). Ще призова нашите опоненти да не се превръщат в клеветници“. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в отговор на въпрос кой би могъл да е споменатият от САЩ действащ политически лидер, подкупван от Васил Божков.

„Ако г-н Борисов имаше каквото и да е общо с това, нямаше да бъде поканен от американския посланик в резиденцията. Срещата не я е искал г-н Борисов, а е бил поканен и поканата е дошла много преди да бъдат обявени санкциите. Ако имаше съмнение, той щеше да бъде включен в санкционния списък“, аргументира се Митов.

Лидерът на ГЕРБ имаше среща с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа час, след като бяха обявени санкциите на САЩ срещу български граждани по закона „Магнитски“.

По думите на Митов на база санкциите от Вашингтон служебното правителство се готви да удари бизнеси в България.

„Правителството подготвя механизъм, през който да удря неудобни за тях фирми. И да замени определен бизнес със свой, т.е заменят една корупционна схема с друга, със своя“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Гледайте цялото интервю във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!