Изключително безотговорно и самонадеяно поведение беше демонстрирано снощи, ще настоявам за максимален размер санкции, заяви в предаването „Тази събота“ областният управител на Пловдив – Дани Каназирева.

Снимка: btvnovinite.bg

Снощи полицията прекрати две незаконни частни партита в два от най-оборотните ресторанти в града под тепетата. На едното от събиранията участва като изпълнител и фолк-звездата Милко Калайджиев.

Проверка ще има от още държавни институции – от Агенцията по храните и Инспекцията по труда, заяви още областният управител. 

Снимка: btvnovinite.bg

По думите й още от началото на пандемията Областният щаб взе решение в петък и събота да има засилена работа на контролните органи. 

„В ресторанта снощи бяха съставени актове на 55 физически лица по Закона за здравето за неспазване на противоепидемичните мерки. Отделно от това 4 души получиха актове и за тютюнопушене, което е забранено в заведенията. На юридическото лице има съставени два акта – между 3000 и 5000 лева е за забраната за тютюнопушенето, а за неспазването на мерките максималната глоба е до 2000 лева“, обясни Дани Каназирева. 

Снимка: btvnovinite.bg

Отделно от това са съставени актове на лица, които не носят документ за самоличност. Имало е и втора проверка в друго заведение, в което са съставени 13 акта.